Spiritueel Lichthuis voor Heling, Bewustwording en Trainingen
 
Lachmeditatie

Lachmeditatie

Valt het je op dat als je met het openbaar vervoer reist, iedereen, of in ieder geval haast iedereen, nors voor zich uit zit te staren? Natuurlijk kan je hierbij bedenken dat al deze mensen een ochtendhumeur hebben, of hun werk niet leuk vinden……………….maar ja, alle?!
In de middag zien we dezelfde mensen weer met hun zelfde norse, ontevreden blik. Vinden ze het dan niet fijn om van hun baan terug te moeten gaan naar hun gezin, vrouw, man, vriend en/of huisdier?

Wat wij jullie willen aanreiken is de lach, niet zomaar een glimlach, nee een schaterlach die diep vanuit je buik naar buiten wil.

Waarom lachen?
  • We zitten in een tijdsvak waarbij alles veel sneller gaat en ook veel sneller moet. Hierdoor ontstaat stress. Met lachen vermindert of verdwijnt de stress.
  • Lachen is goed voor je hart, het vermindert de kans op een hartaanval.
  • Lachen is goed voor je immuunsysteem, dus meer weerstand tegen ziekten, door het aanmaken van bepaalde proteïnen en cellen die zorg dragen voor deze weerstand.
  • Lachen is ook een uitlaatklep voor emoties. Je hebt het misschien wel eens meegemaakt dat je van schaterlachen naar huilen toeging en weer terug. Lachen en huilen zijn twee emoties die heel dicht bij elkaar liggen…….En wat is nu mooier als een stukje oud zeer door middel van lachen aangeraakt wordt en uit je systeem verdwijnt!

En zo zijn er nog veel meer dingen waar lachen een positieve uitwerking op heeft, maar wij willen niet alles verklappen, wij willen dat je zelf op ontdekking gaat wat de lach voor jou kan betekenen.

Lachen deden wij in ieder geval te weinig. Maar door middel van de lachmeditatie kunnen we het nu elke dag toepassen…Ja, we horen je al denken: ik ga daar een beetje op commando zitten lachen.
Tja, dat dachten wij ook, maar door het een kans te geven, door door onze weerstand te gaan is dit mooie lachen voor ons veel gaan betekenen.
Goed, nu weer even terug naar de lachmeditatie. Bij deze lachmeditatie wordt natuurlijk veel gelachen. Op een gegeven moment wordt dit lachen gestopt, zodat je de rust en ruimte binnen jezelf kan ervaren.
Schroom niet om te lachen, want natuurlijk wil je lachen, zeker als je ziet wat het je oplevert aan gezondheid en mentale rust.

We zien je graag op de lachmeditatie avond die wordt gehouden op elke 1e dinsdag van de maanden februari, mei, augustus en november om 20.00 uur. De eerstvolgende avond is op 6 augustus 2024.

Graag van te voren aanmelden.
Kosten: vrijwillige bijdrage