Spiritueel Lichthuis voor Heling, Bewustwording en Trainingen
 
Familieopstellingen

Familieopstellingen

We zijn niet alleen in dit leven. Vanaf het moment van conceptie tot nu zijn er mensen om ons heen die wat met ons doen. Van een deel zijn we ons maar bewust; een stukje gevoel en hetgeen we kunnen zien.
Er is echter nog veel meer en daar zijn we ons niet bewust van! Vele mensen in het hier en nu, vele mensen uit het verleden, zijn bepalend voor ons leven en hebben ons gevormd tot degene die we zijn! Zelfs degenen die overleden zijn.
Een familieopstelling geeft de aanwezige lijntjes in ons leven weer. We gaat inzien hoe we geworden zijn zoals we nu zijn. Waarin we vastlopen of juist heel goed in zijn. We hebben bijvoorbeeld bepaalde overtuigingen, die we hebben meegekregen in ons gezin van herkomst, zoals een dubbeltje wordt nooit een kwartje; je deugt nergens voor enz. De opstelling laat ook zien hoe het komt dat we steeds tegen dezelfde problemen aanlopen.

Hoe ziet een familieopstelling er uit? 

Een opstelling bestaat uit een aantal, door de vraagstelleruitgekozen mensen, (representanten), en de begeleider. De vraagsteller kijkt toe wat er in dit systeem gebeurt. De begeleider bevraagt de representanten en laat ze bewegen in de ruimte.
Voor de opstelling kies je een representant uit voor jezelf en ook representanten voor de mensen die te maken hebben met je vraagstelling, zoals bijvoorbeeld je ouders; broer(s) en/of zus(sen); grootouder(s) of misschien andere mensen die dicht bij je staan.
Op deze manier kun je gevoelens onderzoeken, knopen vinden of onverwachte spanningen. Ook onuitgesproken verwachtingen en verdrongen pijn komen naar boven. Je leven komt als het ware tot leven. Je ziet mogelijkheden, voelt hoe dingen anders kunnen. Je leert jezelf beter en dieper kennen.

Ervaringen van deelnemers:

“Ik vond het heel bijzonder en apart dat vanaf het moment dat de handen op mijn schouders werden gelegd ik mij anders ging voelen en informatie door kreeg en wat er daarna allemaal gebeurde”.

“De twee familieopstellingen vonden mijn man en ik beiden heel bijzonder en indrukwekkend. Heel herkenbaar voor de vragenstellers en ook mooi om als representant te ervaren hoe je in zo’n andere gevoelstoestand kan komen. Ik had zelf al enige ervaring hiermee, maar mijn man niet. Zijn enthousiasme is ook gewekt en het werkt positief door in zijn gedachten, gedrag en de omgang met zijn familie. We komen graag nog eens terug. De warme ontvangst draagt daar ook aan bij”.

“Wat is het werkelijk bijzonder om een familieopstelling te doen. Het hoeft natuurlijk niet alleen om familiezaken te gaan maar ik zat met een oordeel en gewoonte waar ik graag van af wilde waarvan ik dacht dat het diep in mijn kinderjaren is ontstaan. Het was bijzonder aan de verschillende rollen die gespeeld werden te zien waarom deze gewoonte is ontstaan. Het maakte iets ouds in mij los doordat ik door de opstelling beter kon voelen hoe de onderlinge verhoudingen waren. Het was emotioneel maar ook verhelderend. Ik ben blij dat ik het gedaan heb en ik voel dat ik er een andere kijk op gekregen heb waardoor ik zeker weet dat deze verandering (in positieve zin) doorzet”. 

“Zodra ik merk dat verdieping zinvol/wenselijk is ga ik het zeker weer doen. Ook als representant is het heel leerzaam en vol met ervaringen die je kunt gebruiken in je eigen leven. Niets gebeurt voor niets…”

“Peter doet het geweldig en Corry en Theo hebben perfect gezorgd voor alle faciliteiten rondom de opstellingen.
Kortom een aanrader om deze opstelling bij St. Mananochoja te gaan doen”.

“Stilte, verwondering, wat een bijzondere ervaring. Leerzaam en emotioneel. Mijn eerste ervaring met familieopstellingen maakt veel los. Bij een opstelling krijg je inzicht in familiebanden en waar het emotioneel vastloopt. Meer ervaringsgericht dan rationeel te bevatten, zo blijkt. Peter bedankt ! “

Door wie?

Mijn naam is Peter Mayenburg.
Ik ben gecertificeerd begeleider familieopstellingen en ik werk in mijn dagelijks leven als Maatschappelijk Werker.
Interesse? Meld je dan aan bij Peter en/of Corry, 0174-627955.

Je kunt je aanmelden als vraagsteller of als representant.

Datum: zaterdag 20 juli 2024
Kosten vraagsteller: € 75,00
Kosten representant: € 12,50
Tijd: 13.30 – 17.00 uur
Adres: Spiritueel Lichthuis Mananochoja, Wagenaarstraat 22 (De Stille Bron) te Naaldwijk