Spiritueel Lichthuis voor Heling, Bewustwording en Trainingen
 
Ascension meditatie

Ascension meditatie

door Ishaya monniken Bhaga en Sanjaya.

Krachtige en eenvoudige meditatie.

Ascension Meditatie is een krachtige vorm van meditatie die je zowel met ogen open als met ogen dicht kan toepassen.
Je ervaart direct rust en ruimte in je hoofd.
In een weekend leer je hoe je boven de chaos van je mind uit kunt stijgen en kunt leven vanuit puur plezier en innerlijke rust.

Ishaya monniken, Bhaga en Sanjaya, wijden hun leven aan bewustzijn. Samen hebben zij 25 jaar ervaring in het onderwijzen van Ascension Meditatie en in het begeleiden van mensen die deze vorm van meditatie hebben geleerd naar een lichter leven in verbinding met de bron van alles.

In maart komen zij naar Naaldwijk om deze unieke vorm van meditatie te delen met iedereen die meer innerlijke rust, zelf liefde, plezier en vrijheid wil ervaren. Een prachtig weekend helemaal voor jezelf waarin je hele krachtige tools leert voor innerlijke rust.

Nadat je deze cursus hebt geleerd sta je er niet alleen voor. De cursus is incl. 6 weken follow up met inspiratie en online zoom calls om je beoefening helder en levendig te houden.

Wat doet Ascension meditatie?

In de basis zijn er twee manieren hoe onze hersenen onze ervaring van het leven verwerken. Een gedeelte van het brein verwerkt het leven in een lineaire, opeenvolgende manier, een ander gedeelte verwerkt het leven op een meer ruimtelijke, holistische manier. Met Ascension meditatie werken we met de natuurlijke kenmerken van beide hersenhelften; we werken met de opwaartse emoties (als kenmerk uit de rechterhersenhelft) omdat dit kenmerk ons als mens het meest in vervoering brengt. En met het kenmerk van concepten (als kenmerk uit de linker hersenhelft) als verruimende, inspirerende voeding voor de ziel. Deze twee delen komen samen in elke Ascension techniek waardoor ons brein samenhang ervaart.

Ascension werkt heel natuurlijk met beide gedeeltes van de hersenen om harmonie (of coherentie) te creëren in ons brein. Samen, zullen wij tijdens het weekend voertuigen creëren, de Ascension Technieken, op maat gemaakt voor één ieder van ons, om deze twee delen samen te brengen om zo onze ervaring van het leven te verrijken en te verruimen.

Ascension meditatie werkt in perfecte harmonie met de natuurlijke tendensen van de mind en het lichaam. Telkens als we een Ascension techniek denken activeert dat een deel in onze linker-en rechter hersenhelft en is er coherentie. Door deze harmonie, ervaart onze mind diepe rust. Doordat de mind tot rust komt kan het lichaam helen op diep niveau en zich herstellen.

Tijdens het weekend leer je zelfstandig te mediteren, zowel met open ogen als met gesloten ogen zodat je op zondag naar huis gaat met helderheid en een volledig pakket om dagelijks zelf toe te passen om zo eenvoudig bij de innerlijke staat van rust te komen en te blijven.

“Wat er gebeurt als een individu begint te Ascenden, is dat zijn of haar leven onmiddellijk effectiever begint te functioneren. Naarmate de stress afneemt, begint elk gebied van het leven zich spontaan en natuurlijk te ontwikkelen. Het klinkt misschien verrassend dat we zeggen dat elk gebied van het leven zich begint te verbeteren wanneer we beginnen te Ascenden, maar denk hier even over na. Ascension heeft betrekking op het meest fundamentele deel van ons menselijk leven: ons bewustzijn. Ons bewustzijn is net als de wortel van de boom van ons leven. Een tuinman geeft niet ieder blad van de boom apart water of voeding. Als een tuinman wil dat de hele plant gezond is, gaat hij naar de wortel; hij verzorgt de voeding van de wortel. Zo ook met ons individuele leven. Als we ons leven holistisch willen ontwikkelen, moeten we aandacht geven aan de wortel van ons menselijk leven: ons menselijk zenuwstelsel. Naarmate de stress in het menselijk zenuwstelsel afneemt door Ascension Meditatie, verbetert elk gebied van ons leven. Ons geluk neemt toe, ons vermogen om succesvol te zijn in relaties en werk verbetert, ons geheugen werkt beter, ons niveau van energie en prestaties stijgt en onze gezondheid verbetert. Elk onderdeel van ons menselijke zijn wordt beïnvloed door uitbreiding van het bewustzijn. ” MSI

Introductie Ascension meditatie

De gratis introductieworkshop wordt gehouden op 24 september om 20.00 uur. Als je meer wilt weten over wat de cursus inhoudt en d.m.v. een oefening wilt ervaren wat de cursus voor je kan betekenen ben je van harte welkom!

Weekendcursus Ascension meditatie op 11-13 oktober 2024.

Kosten introductie: gratis
Kosten cursus: € 475,00

“A Mindful Choice”: zeven levensverhalen, één verlangen.

We nodigen je graag uit om via deze link de film “A Mindful Choice” te bekijken. Deze bekroonde film portretteert mensen die tegen alle verwachtingen in de bewuste keuze voor innerlijke rust maken. In een tijd waarin velen gebukt gaan onder stress, angst en machteloosheid kiezen zij voor een andere ervaring door meditatie.

Twee moderne Ishaya monniken uit Nieuw-Zeeland reizen met een camera de wereld over. Ze ontmoeten mensen die – door te mediteren – innerlijke rust ervaren in niet altijd rustgevende omstandigheden. We zien inspirerende verhalen van onder meer gedetineerden en bewakers in een Mexicaanse gevangenis, van kinderen uit probleemgezinnen en hun begeleiders, en van ballerina’s aan de Cubaanse Nationale Ballet Academie.

A Mindful Choice laat je op een mooie, inspirerende manier zien dat het vinden van innerlijke vrede overal mogelijk is, ongeacht je levenssituatie en de uitdagingen waar je voor staat.

Rust, wijsheid, liefde, plezier, vrijheid en verbinding zijn altijd al aanwezig in ons. 
De sleutel om onze aandacht daar te brengen, en te houden, is Ascension meditatie.
Deze oude en krachtige vorm van meditatie is direct, eenvoudig en simpel.

Tijdens deze weekendcursus leer je deze supertool naar de magie van leven in het hier en nu

Life is meant to be lived in eternal joy, infinite freedom, unconditional love and unbounded awareness. Any other life is utterly missing the point of being born a human”- MSI

Waardering – Dankbaarheid – Liefde – Compassie